Rreth faqes

Ky blog  synon të sjellë të rejat më të fundit të shkencës mbi problemet e shëndetit mendor, mbi shkaqet, terapitë, teknikat e trajtimit të  çrregullimeve mendore.

Shkenca ka treguar se përtej mjedisit social, faktorë riskues, madje dhe shkakësorë në sëmundjet mendore janë edhe mënyra e ushqyerjes, jeta sedentare, ndotja me kimikate, çrregullimi i ritmeve cirkadiane, ndotja nga fushat elektromagnetike, ndotja nga drita artificiale, përdorimi i antibiotikëve etj. Blogu trajton gjerësisht terapitë alternative, të cilat nuk trajtohen në kurrikulën mësimore të psikologëve shqiptarë, si dieta, detoksifikimi, terapia e deprivimit sensorial, terapia cirkadiane etj.

Blogu i trajton këto tema më me thellësi dhe rigorozitet shkencor (duke cituar studimin, autorin dhe revistën shkencore) se sa gazetat.

Autorja e blogut:

Rita Strakosha

Master profesional për psikologji klinike

0694346131, strakosharita@gmail.com

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s